miércoles, abril 18, 2007

Lilian Thuram i Salvador Allende, premis “Christa Leem” 2007 del col·lectiu “Un dels Nostres”

El jugador del FC Barcelona Lilian Thuram i el desaparegut president xilè Salvador Allende han estat les personalitats triades pel col·lectiu “Un dels nostres” pel rebre el premi Christa Leem 2007. El guardó, que porta el nom de la primera persona que el va rebre, la stripper Christa Leem, consisteix en una escultura donada per l’artista Emili Armengol. El premi es lliurarà durant un sopar al Saló Parrilla de l’Hotel Palace Barcelona (antic Hotel Ritz) el proper 14 de maig.

Amb el premi Christa Leem, “Un dels nostres” mira de distinguir les iniciatives polítiques valentes, solidàries i de progrés; les actituds avantguardistes pel que fa a la creació artística i les mentalitats obertes i integradores des del punt de vista social.

El col·lectiu “Un dels Nostres”, que reuneix a professionals dels àmbits més diversos amb una visió progressista de la vida, ha decidit lliurar el premi d’enguany a Lilian Thuram per la seva lluita constant contra el racisme i la discriminació i pel seu posicionament a favor de les polítiques de progrés i contra les actituds més reaccionàries.

Paral·lelament, el premi es lliura aquest any a la memòria del president xilè Salvador Allende, precisament uns mesos després de la mort de l’ex-dictador Augusto Pinochet. Recollirà el premi en el seu nom l’advocat valencià Joan Garcés, un dels assessors més propers a Allende que va viure en primera persona el derrocament de l’ex-president i el bombardeig de la seu presidencial.

“Un dels nostres” és un col.lectiu format per professionals d’àrees diverses que es troben un cop cada mes amb la finalitat d’intercanviar experiències i crear sinèrgies. Els membres d’aquest col·lectiu tenen en comú una visión progressista de la vida, des del punt de vista polític, social i fins i tot humà. Entre els integrants del col·lectiu, aplegat al voltant de l’agitador cultural Joan Estrada, hi ha l’escriptor Eduardo Mendoza, les actrius Rosa Novell, Ester Bové i Rosa Andreu, el director teatral Ferran Madico, els cineastes Carles Benpar, Carles Balagué i Isabel Gardela i els músics Jaume Sisa i Carles Cases.